Hvite borddruer

Forfatter: Knut Sætrevik
Varduva

hvit sort fra Litauen. Den er sterk mot sykdom. Den har "amerikansk" smak, men smaken er god og minner litt om tropiske frukter. Druene blir mellomstore på tette klaser. Det anbefales tynning iklasene når druene er store som erter. Da blir druene større og søtere

 

Varduva


 

Lilac

er en sort fra Sibir, Biysk/Omsk, krysset av RF Sharova Den har flotte løse klaser med middels store druer som får et lett rosa lilla farge ved full modning. Til hvitvin bør den sikkert høstes 1-2 uker tidligere, for å beholde litt av syrestrukturen i safta. Sorten har lette muskattoner i smaken. Den er brukt som spisefrukt i Sibir. Kan være en aktuell blandings sort til vin. De nye skuddene og druestilkene har fin rødfarge som sibirkornell. Den tåler - 30C.

 

Lilac


 

Aleochenkin

er en flott drue fra Russland. Den har middels tidlig modning. Modner fra 15 til 20 september mot sydvendt vegg eller mur. Druene er middels store på store klaser. Svært god spisedrue. På denne anbefales å ha kun 1 klase pr skudd, da kan klasene komme opp mot 1 kg. Tåler kulde ned til - 20C Dersom skuddene er godt avmodnet før nattefrost på høsten. 

 

Aleochenkin


 

Reform

er en sort fra Ungarn med små til middels store druer med god smak. Gir liten avling hviss det er fuktig i blomstrings perioden. Modner ca 20 september mot sydvendt vegg eller mur.

 

Reform


 

Himrod

er en kjernefri drue fra USA. Den bør hos oss dyrkes i drivhus. Smaken er god. Sorten kan tørkes og brukes som rosiner. Den har små druer på løse lange klaser. Er kraftig voksende.

 

Himrod


 

Korinka Russkaya

 er en liten kjernefri gul drue fra Russland som kan dyrkes utendørs. Den er produktiv og har tidlig modning. Ca 15 september mot sydvendt vegg eller mur. Den tåler bra med kulde, ca - 25c
 

 

©Copyright 2011 Druedyrking.com. All rights reserved.