Hvite Vindruer

Forfatter: Knut Sætrevik

 

Solaris

Dette er en flott tysk vinsort. Den modner tidlig og har høyt sukkerinnhold ( 100Ø ) Til Hvitvin er dette en av de beste sorter av de som er utprøvd så langt. Den er middels kraftig voksende. Tåler kulde til - 18. Druene er gule, middels store på middels klaser. God søt smak

 

Solaris


 

Jubiley Nowgoroda

Info kommer

 

Lilac

Denne sorten er fra Sibir, Biysk/Omsk, krysset av RF Sharova Den har flotte løse klaser med middels store druer som får et lett rosa lilla farge ved full modning. Til hvitvin bør den sikkert høstes 1-2 uker tidligere, for å beholde litt av syrestrukturen i safta. Sorten har lette muskattoner i smaken. Den er brukt som spisefrukt i Sibir. Kan være en aktuell blandings sort til vin. De nye skuddene og druestilkene har fin rødfarge som sibirkornell. Den tåler - 30C.

 

Lilac


 

Skujin 675

Dette er en tidlig russisk sort. Den danner bra med sukker. Små til middels druer på små klaser. Den tåler ned til - 30C. Middels vekst. Det er blitt produser en del viner av denne i Moskva regionen og de baltiske stater med bra hell. Derimot i varmere sommerklima som Minnesota USA, der den modner raskt blir ikke vinen av bra kvalitet.

 

Skuin 675


 

Varduva (kombi drue)

Varduva blir i de nordlige deler av Russland anbefalt som vinsort.
Den er dessverre marginal når det gjelder modning på friland,
men den har alltid god bestøving selv når det regner i blomsten.
Varduva kommer fra Litauen.
Fin mot vegg.

 


   Bilde tatt av Knut Sætrevik

 

©Copyright 2011 Druedyrking.com. All rights reserved.